Дон Кихот от Голям Поровец купи АТВ на 75-годишната си съпруга, тя катастрофира
Дон Кихот от Голям Поровец купи АТВ на 75-годишната си съпруга, тя катастрофира / Радка Минчева
Дон Кихот от Голям Поровец купи АТВ на 75-годишната си съпруга, тя катастрофира
21836
Дон Кихот от Голям Поровец купи АТВ на 75-годишната си съпруга, тя катастрофира
  • Дон Кихот от Голям Поровец купи АТВ на 75-годишната си съпруга, тя катастрофира

76-годишен мъж от разградското село Голям Поровец купи АТВ на съпругата си, тя катастрофира с новото возило. Всеки ден с мотора си Салим Реджебов я посещава в болницата в Исперих. Възрастният мъж е известен като Дон Кихот от Голям Поровец, освен, че обожава своята 75-годишна Дулсинея, дядо Салим прави вятърни мелници.

"Като минаваме там, покрай магазина за моторите, с каруца минахме, и тя вика спри, аз харесах този мотор. Купихме го за 1600 лв".

Седмица след като изпълнил желанието на своята съпруга 76-годишният Салим Реджебов вече съжалява. На третия ден от покупката баба Юкие катастрофирала с АТВ-то на съседната улица. Не успяла да вземе десен завой, возилото се обърнало и тя останала под него. Шести ден е в интензивното отделение на болницата в Исперих. Според лекуващата лекарка д-р Лиляна Петрова опасност за живота й в момента няма.

В момента е в задоволително състояние, възстановява се жената, започнахме рехабилитация, раздвижване. С какви травми я приехте - черепно-мозъчна и гръдна травма. Тежки са травмите, и за инцидента, и за пациента, защото си има и хронични заболявания - високо кръвно и диабет. Опасност за живота й има ли - в момента няма.

Баба Юкие не се чувства добре, говори малко, поне засега не смята да се качва повече на АТВ-то. Така смята и семейството й.

"Аба седем години "Белорус" карах, мотор сега три дена... мерак."

"Събрали се там лекари, катаджии, вестникари, питат ще караш ли - аха ще карам.  Ти ще й дадеш ли - май че няма да дадем. Синът от Турция каза - махайте мотора, а тя снощи вика - не, аз като стои, ще сядам там ще почивам, ама няма да махате мотора."

Дядо Салим разказва, че купил АТВ-то на жена си, защото имала опит с управленито на трактор. Той работел в местното ТКЗС като тракторист, а тя му била помощник. Баба Юкие му помага и в любимото му занимание - изработване на декоративни вятърни мелници и самолетчета от подръчни материали. На оградата на къщата на ул. "Еделвайс" има 10 подобни съоръжения. Заради тях дядото е наричан Дон Кихот от Голям Поровец.

"Аз не бях чувал думата Дон Кихот, след като излезе вестника, тръгнах с вестника, какво й туй Дон Кихот. Много хора знаят, ама много хора като мене не са чували Дон Кихот, не знаят. Тия, които знаеха, ми разказаха, че бил един испанец,

Обижда ли те това, че ти викат Дон Кихот - ами той май повреден бил, ама нищо."