/ СУ „Панайот Волов"-Шумен
Как децата да не бъдат просто консуматори на технологии, а да ги създават. Това оказва се е възможно и то чрез безплатната инициатива на Училищна "Телерик Академия".

СУ „Панайот Волов”-Шумен

Една от двете новооткрити школи в Шумен е в СУ „Панайот Волов", а ръководител е Николай Гинчев, преподавател по информатика и информационни технологии.

В нея участват ученици от 4-ти до 7-ми клас, съобщиха от училишето. Академията е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България.

Добрият пример: Седмокласници почистиха Паметника в Шумен

Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици. От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 14 500 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални науки. Като въоръжава учениците с ключовите дигитални умения и развива тяхното логическо и креативно мислене.

СУ „Панайот Волов”-Шумен

Училищна "Телерик Академия" им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери. През учебната 2021-2022 г. тя стартира повече от 130 школи по дигитални науки, уеб програмиране, разработка на игри и алгоритмично програмиране в 41 населени места в страната.