/ СУ „Панайот Волов“
Седмокласници от шуменското СУ „Панайот Волов“ почистиха района около паметник „Създатели на Българската държава“.

Малките природолюбители събраха над 20 чувала с отпадъци – пластмасови бутилки, кенчета, опаковки от вафли и др.

Шумен ученици
СУ „Панайот Волов“


Почерпен младеж повреди беседка на детска площадка в Шумен

Освен това те поставиха и множество табели, които насърчават гражданите и гостите на града да пазят природата и да изхвърлят боклуци само на означените места. След това седмокласниците чуха интересна беседа за Паметника и един от учениците дори влезе в роля, специално дадена му екскурзовода.

Шумен ученици
СУ „Панайот Волов“

Наградата за доброто им дело бе, че родителите им ги чакаха на беседка до Паметника, където масите бяха отрупани с вкусни сладки, соленки и плодове. Идеята за почистването е на техния класен ръководител Галина Абаджиева, която успя да ангажира ученици и родители дори в почивния им ден.

Шумен ученици
СУ „Панайот Волов“


Доброто им дело е в изпълнение на спечелен проект към Национална програма към МОН - „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“. Това позволи на всички да излязат от вкъщи и да се забавляват заедно сред природата. Неформалната обстановка провокира разговори, чрез които родителите обмениха своя опит, а децата останаха приятно очаровани от споделените игри.

Вижте къде може да се ваксинирате в Шумен

Седмокласниците пожелаха всяка седмица да бъдат участници в подобни мероприятия, които да бъдат споделени с техните родители и класен ръководител.