/ СУ „Панайот Волов“-Шумен
Роботи, които опазват планетата и се грижат за околната среда, показаха ученици на СУ „Панайот Волов“ в Шумен.

СУ „Панайот Волов”-Шумен

Това се случи по време на работна среща за обмяна на добри практики по НП „Иновации в действие”, на която школото е домакин, съобщиха от там.

Клубът по Роботика на СУ „Панайот Волов” демонстрира три екологични идеи, свързани с използването на роботи за опазване на околната среда - разделно събиране на отпадъци, автоматично поливане на цветя, отчитащо влагата на почвата, и робот - диспенсър за дезинфектант. Бяха направени и демонстрации с дрон в двора на училището.

СУ „Панайот Волов”-Шумен

Участници в срещата са директори и преподаватели от V ОУ „Митьо Стайков“-Стара Загора и ОУ „Любен Каравелов“-Видин. По време на работната среща бе обменен опит за повишаване на мотивацията на учениците за учене със съмишленици, с които изповядваме една кауза - ново, модерно училище, чиито преподаватели са новатори по дела и по дух.

Трите училища представиха своята визия за съвременен образователен процес, който включва променена физическа среда, различни иновативни методи на обучение и новата роля на учителя.

СУ „Панайот Волов”-Шумен

Предстои такава работна среща по НП „Иновации в действие” през месец юни в V ОУ „Митьо Стайков“-Стара Загора, на която ще присъстват представители на шуменското училище.