/ DarikNews.bg
Прозорец на уважението към жената и почит към слънчевия лъч, който дава нейната усмивка „сътвориха“ заедно шестокласниците от шуменското средно училище „Панайот Волов“ в Шумен и актрисата Стефани Лечева.

С рецитация на стихове от „Люляка ми замириса“ - тя преплете образите на жената, актрисата и музата. "За мен е красиво, защото техният люляк свързахме с красотата в стихотворението на Вазов", каза Стефания Лечева.

DarikNews.bg

Учителят по български език и литература Галина Абаджиева обясни, че стихотворението и авторът са избрани умишлено така, че да съвпаднат с 8 март. „Люляка ми замириса“ е един от онези романтични стихове, който Вазов пише за любим човек, за неговата муза и то е пропито от много страст и любов.

Нещо, което сегашното поколение трябва да изпитва към жената, към майката, посочи тя и допълни, че урокът е един голям прозорец за младежите към уважението, любовта, почитта към жената и към онзи слънчев лъч, който дава всяка една нейна усмивка. Освен рецитала, Стефани Лечева разговаря и децата, някои от които увлечени по театралното изкуство.

Ден на жената е, защо се празнува днес (СНИМКИ)

Те се интересуваха от професията й, но и поискаха съвет за своето бъдещо развитие. Бяха много озарени, за мен като актриса е много важно - партньорът отсреща. Аз просто четях в очите им този интерес. Мисля, че се чувстват празнично и аз се чувствам празнично, каза след срещата актрисата.

През следващата седмица предстои учениците от шести клас на СУ „Панайот Волов“ да изнесат представление, базирано върху друго произведение на Иван Вазов - главата „Радини вълнения“ от романа „Под игото“.