10 500 лева, отмъкната кола на старо, много нерви и стрес – така семейство пенсионери от Русе платили за ремонт на около 40 кв. м. покрив на вилата си. За изнудването с подобни ремонти Ненчо и Гинка Цанкови разказаха в „Събуди се“ по NOVA.

Схемата е позната: тумбата „майстори“ премахват част от керемидите на покрива, и така клиентите вече нямат избор. След като дали 1000 лева капаро, пенсионерите подписали договор пред нотариус, но в него нямало вписана сума за цената на ремонта.
Измамиха пенсионерка с 400 лв. с обещание за доставка на дърва

На въпросите им колко ще струва, онези отговаряли, да не се тревожат, че ще изчислят всичко. Накрая обявили сума от 12 000 лв., която шокирала възрастните хора. В крайна сметка те платили 10 500 лв., като според запознати, това е 3 пъти повече от реалната цена за подобен ремонт на 40 кв. м.

За капак "майсторите", чийто шеф заплашил хората с пистолет в дома им, дори отмъкнали стар автомобил на пенсионерите, за който те подали жалба, че е откраднат в полицията. От МВР съобщили, че напоследък има и доста други подобни жалби на русенци, като посъветваха да не се подписват подобни договори със съмнителни майстори.