/ iStock/Getty Images
Те поискали от него да изтегли и пари от банковата си сметка, но това било предотвратено
Полицията разследва сигнал за телефонна измама на възрастен русенец, съобщиха от ОД на МВР.

Мъж спря пенсионерка да даде пари на ало измамници в Берковица

Мъжът е бил подмамен да даде известна сума на престъпниците, които после поискали от него да изтегли и пари от банковата си сметка, но това било предотвратено, благодарение на добрата координация между полицията и банковите служители.

В хода на документирането на случая, потърпевшият обяснил на служителите на реда, че на 26 януари е имал позвъняване на домашния си телефон от женски глас, представящ се за дъщеря му.

Тя казала, че си е счупила крака и има нужда от спешна операция, за която трябва голяма сума пари. Русенецът събрал наличните в дома си - сума от над 1700 лв., които по дадените указания поставил в найлонова торба и я хвърлил през прозорец на жилището си на непознат младеж.

Три опита за телефонни измами на възрастни жени в Берковица

На следващия ден той отново е бил потърсен от женски глас с искане за още пари за операцията. Тъй като нямал други налични, той посетил клон на банката си, където поискал да изтегли различни суми във валута, но това усъмнило банковите служители и те веднага са информирали органите на МВР.

На място е изпратен полицейски екип, който да разговаря с мъжа и да изясни ситуацията, при което се е разбрало, че става въпрос за телефонна измама. По случая е започнато разследване, в хода на образувано досъдебно производство.