/ iStock/Getty Images
По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе, са регистрирани 148 нови случая на COVID-19 за последните 24 часа, като 145 от тях са поставени под домашна изолация, а останалите трима са хоспитализирани.

Учениците от 5 до 12 клас в Русенско ще учат онлайн до 20 ноември

Най-много нови случаи са установени отново в община Русе - 117, а в Борово няма нито един. 8 от новозаразените са от общините Ветово, 7 от Сливо поле, 6 от Две могили, 5 от Иваново, 4 от Бяла и 1 от Ценово.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 114 души, с което се подобрява вчерашния положителен рекорд от 100 човека излекувани за едно денонощие. Така оздравелите в Русенско от началото на пандемията станаха 1052-ма. Вчера още трима души с положителен PCR тест за коронавирус, са починали.

218 нови случая на COVID-19 в Русенско и две жертви

Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 77, от които 38 мъже и 39 жени на възраст между 42 и 91 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал, то става ясно, че за денонощието областта се нарежда на незавидното седмо място по заболеваемост в страната. Преди Русе са само София (град), Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград и Габрово, а след Русенско са областите Велико Търново, Стара Загора и Перник.

С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Търговище - 22. От март до днес диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са вече 2721, като активните случаи са 1592.

Над 100 медици са с коронавирус в русенска болница (ВИДЕО)

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заарзата в региона.


От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.