/ iStock/Getty Images
Оздравели са 74 души, сред починалите е и учител от Две могили
175 са новоустановените случаи на COVID-19 на територията на област Русе за изминалото денонощие, съобщиха от Областна администрация.

724 случая на COVID-19 в Русенско само за седмица

Най-много нови случаи са регистрирани отново в община Русе - 156, следвани от Бяла и Иваново, където новозаболелите са съответно 5 и 4
. В община Две могили има три нови случая, в Борово, Ветово и Сливо поле по 2. В община Ценово е регистриран един случай.

Същевременно през вчерашния ден са излекувани 74 души, което означава, че оздравелите в Русенско от началото на пандемията станаха 838. За съжаление вчера още единайсет човека с положителен PCR тест за коронавирус, са починали. Сред тях е и 56-годишен учител от Две могили, който е бил без придружаващи заболявания.

Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 72, от които 36 жени и 36 мъже. Всички те са на възраст между 42 и 91 години.

Русенските болници са препълнени с пациенти

От март до днес диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта са вече 2355, като активните случаи са 1445.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.

От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.