/ iStock/Getty Images
Само за изминалата седмица в област Русе бяха установени 724 нови случая на коронавирусна инфекция, което е близо 1.14 пъти повече в сравнение с периода между 26 октомври и 1 ноември, когато в региона имаше общо 636 новозаразени.

Русенските болници са препълнени с пациенти

Сред добрите новини е, че броят на оздравелите бележи тенденция за растеж, като само за една седмица техният брой достигна 441. За съжаление други 23 човека с положителен PCR тест за COVID-19 починаха, което е близо 2.6 пъти повече отколкото в периода от  26 октомври до 1 ноември.

Тогава смъртните случаи бяха 9. В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата имаме 2179 души диагностицирани с коронавирус, като активните случаи са 1354. Броят на излекуваните достигна 764, а починалите станаха 61.

От месец март до сега най-много заразени с коронавирус в област Русе бяха отчетени на 3 ноември - 192 случая, като предходният рекорд беше на 31 октомври, когато 132-ма души се оказаха с положителен PCR за COVID-19 само за едно денонощие.

Необходимо е да се отбележи, че по показател 14-дневна заболяемост област Русе остава в т.нар. "червена зона". Към вчерашна дата индикаторът показва 630.4 потвърдени случая на 100 000 души население. Съответната област се счита за влязла в червената зона след като е преминала долната граница от 120 заразени на 100 000.

Онкологичният център в Русе разкрива нови 37 легла за COVID-19 (ВИДЕО)

Припомняме, че новите случаи на коронавирусна инфекция се обявяват за изминалото денонощие, но настоящата информация е изчистена от натрупване и обхваща дните, когато са направени съответните PCR тестове, а не когато са обявени. Периодът на анализ е от 2 до 8 ноември, включително.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.