/ iStock/Getty Images
Болниците в Русенско извършват триаж на пациентите с евентуална коронавирусна инфекция. Това съобщиха от Областния оперативен щаб.

Оттам информират, че изискванията са до 6 ноември /петък/ всички лечебни заведения да създадат подобна организация. По този повод заместник-областният управител на Русе Свилен Иванов, който е и временно изпълняващ длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб, е разговарял с директорите на лечебни заведения.
Университетската болница "Медика" в Русе извършва триаж още от началото на пандемията. За целта пред всеки вход на лечебното заведение има фургон.

Университетската болница "Канев" е в процес на обособяване на триажна зала. Тя ще се намира в непосредствена близост до спешното отделение на партера в лечебното заведение.

От Областния оперативен щаб информират, че преди хоспитализация на пациенти в Белодробната болница "Д-р Димитър Граматиков" в Русе и в болницата в град Бяла се проверява телесната температура, разпитват се и за оплаквания. В беленската болница им се измерва и кислородното насищане.