Протест на тирове
Протест на тирове / Дарик радио, архив
Всички транспортни компании от Пловдивска област се включват в Националното шествие на българските превозвачи, съобщиха от Областна администрация. Протестът, който е в подкрепа на правителството, ще се проведе от 10.00 до 14.00 часа на пътя Пловдив – Асеновград (в отсечката от село Крумово към Пловдив). В шествието се включват всички организации от транспортния бранш в областта с над 200 тира.

протест превозвачи Пловдив
netinfo

Областният управител Здравко Димитров се срещна с представители на автомобилните превозвачи Петко Ангелов и Йордан Арабаджиев (председател на Съюза на международните превозвачи). На срещата присъстваше и директорът на ОДМВР - старши комисар Атанас Илков. Те обсъдиха мерките за сигурност, при които ще се проведе шествието на превозвачите.

протест превозвачи Пловдив
netinfo

По време на протеста движението няма да бъде спирано, а ще е с временна организация, която ще гарантира безопасността на преминаващите автомобили.

протест превозвачи Пловдив
netinfo

Ст. комисар Илков заяви, че ще бъдат взети всички необходими мерки за недопускане на пътно-транспортни произшествия и задръствания.

протест превозвачи Пловдив
netinfo

Областният управител, като представител на държавата, твърдо застава зад исканията на превозвачите, които са недоволни от пакета за мобилност, които Европейската комисия внесе в Европаламента и предстои да бъде гласуван от евродепутатите.

протест превозвачи Пловдив
netinfo

Организаторите се извиняват за причиненото неудобство и апелират към останалите участници в движението за толерантност. Те молят гражданите  да бъдат търпеливи и съпричастни към шествието, което защитава национални интереси.

протест превозвачи Пловдив
netinfo

В момента близо 200 тира са разположени по пътя Пловдив-Асеновград. Те са окичени със български знамена и транспаранти, на които пише „ЕС, не убивай транспорта в България“ . Протестът ще продължи до 14.00 часа, а участниците в него ще бъдат благословени от Пловдивския Митрополит Николай към 12.30 часа.

протест превозвачи Пловдив
netinfo

Областният управител заяви, че държавата твърдо застава зад справедливите искания на превозвачите.