/ Тина Соколова
Шопов е петият претендент за поста
Три политически организации подкрепят кандидатурата на настоящия съветник от Пазарджик Атанас Шопов като кандидат-кмет на града.

Три партии подкрепят Атанас Шопов за кмет на Пазарджик

Това са АБВ,
в която той е регионален лидер, „Възраждане“ и „Движение 21“, обединени в Коалиция „Алтирнатива за Пазарджик“, стана ясно на пресконференция в областния град.

"В ръководството на АБВ никога не е имало съмнения, че нашият кандидат ще бъде Атанас Шопов", заяви зам.-председателят Владимир Маринов. Той подчерта, че ако в Пазарджик някога е имало опозиция, тя е била в негово лице и е била с цел отстояване интересите на гражданите.
 
ГЕРБ издига топ пожарникар за кмет на Пазарджик

Владимир Маринов не спести острите думи срещу настоящото управление и отправи призив към гласоподавателите: Представители на трите партии поясниха, че коалиционният формат е отворен за хора и организации със същите идеи, включително от неправителствения сектор.

Адвокат Елена Костова, лидер на „Възраждане“ за Пазарджик определи настоящия кмет като „безпрецедентен“. Самият Шопов за пореден път окачестви настоящото управление, като вредно както за общината, така и за гражданите. Той очерта и някои опорни точки в платформата си.

Марин Рачев е предложението на ГЕРБ за кмет на Септември

"Коалицията ще издигне и листа за общински съветници, която вече е наредена на 60-70%. Ще има предложения и за кметове на част от селата в общината, а където няма, ще
подкрепи стойностни хора, готови „да се опълчат на местните феодали“, цитирам.

Шопов е петият претендент за поста, след като участието си в изборите заявиха сегашният кмет Тодор Попов, бизнесменът Благо Солов, бившата барета Арлин Антонов и доскорошният директор на Пожарната Иван Панайотов.