/ БГНЕС
Досегашният кмет на град Септември Марин Рачев е номинацията на партия ГЕРБ и за следващ мандат.

ГЕРБ издига топ пожарникар за кмет на Пазарджик

Решението е взето на проведено късно снощи заседание на общинската структура с участието на областния председател на политическата сила Найден Шопов и секретаря Гинче Караминова.

Осъдиха кмета на Септември за укриване на данъци

Марин Рачев е получил силна подкрепа от предложените кандидати за кметове на по-малките населени места и общински съветници. Те са поставили условието, че биха се явили на изборите от листата на ГЕРБ само ако организацията издигне за общински градоначалник Рачев.

Спецпрокуратурата обвини кмета на Септември Марин Рачев в безстопанственост

Дадени са и две алтернативни предложения. Председателят на общинската структура инж. Атанас Узунов обаче си е направил самоотвод, а народната представителка Даниела Малешкова, която в началото на сегашния мандат беше и зам.-кмет на общината, е събрала едва няколко гласа. Въпреки това и нейната номинция ще бъде представена пред централното ръководство на ГЕРБ, което има последната дума.

Неточна експертиза и грешки в обвинението отложиха делото срещу кмета на Септември

Припомняме, че през 2015 година Марин Рачев спечели първия си мандат с подкрепата на ГЕРБ. Името на бизнесмена бе замесено в няколко големи скандала. Срещу него се водят редица дела и по обвинения в злоупотреби с обществени средства, и в укриване на данъци чрез негови фирми.

Съдът реши: Марин Рачев остава кмет на Септември

През май получи две години и половина условно за източване на данъци, но обжалва присъдата и до момента тя не е влязла в сила. Въпреки това той явно се радва на достатъчно подкрепа в местната общност, а управляващата партия отново залага на него като претендент за кметския пост.