/ netinfo

Непълноти и неясноти в експертиза и грешка в обвинението станаха причина за поредното отлагане на делото срещу кмета на Септември Марин Рачев за укриване на данъци в размер на 115 106 лева чрез фирмата „Марин Рачев-Менсъл“.

Още двама от Община Септември са с повдигнати обвинения

По време на днешното заседание се разбра, че в представената днес втора поред разширена счетоводно-икономическа експертиза има пропуски, тъй като в обвинението си Специализираната прокуратура не е включила период от два месеца.

Марин Рачев: Срещу мен върви целенасочена атака

Тя обхваща времето от 2005 година до закриването на дружеството през 2015 година. Оказа се, че вещите лица Любка Тенева и Любомир Црънчев не са ползвали фактури и касови бонове, тъй като не им били предоставени от спепрокуратурата.

Получили писмо от ведомството с дата 30 август, но тогава експертизата вече била изготвена. Данните за нея били взети от справките-декларации за ДДС. Явиха се и разминавания с първата експертиза, както и между посочените в документацията за оборота продажби и декларираните пред НАП.

Изнасят нови данни за нарушения в Община Септември

Затова съдия Ивета Парпулова назначи нова тройна съдебно-икономическа експертиза, в чието изготвяне ще участва още едно вещо лице - Елена Митева. Очаква се тримата експерти да отговорят какъв е точният оборот на фирмата по години за целия период.

Следващото заседание от процеса се очаква да средата на ноември, но засега не е насрочена дата.