/ iStock/Getty Images
Три политически организации дават подкрепата си за кандидатурата на Атанас Шопов като кандидат-кмет на Пазарджик. Това са АБВ, в която той е регионален лидер, „Възраждане“ и „Движение 21“. Новината бе оповестена на пресконференция днес в областния град.

ГЕРБ издига топ пожарникар за кмет на Пазарджик

"В ръководството на АБВ никога не е имало съмнения, че нашият кандидат ще бъде Атанас Шопов", заяви зам.-председателят Владимир Маринов. Той подчерта, че ако в Пазарджик някога е имало опозиция, тя е била в негово лице и е била с цел отстояване интересите на гражданите. 

Припомняме, че в настоящия мандат, Шопов е общински съветник на АБВ. Представители на трите партии поясниха, че коалиционният формат е отворен за хора и организации със същите идеи, включително от неправителствения сектор.

Марин Рачев е предложението на ГЕРБ за кмет на Септември

Самият Шопов за пореден път определи настоящото управление като вредно както за общината, така и за гражданите. Като основни опорни точки в платформата си набеляза създаване на добри условия за живот, за да се върнат младите хора, безплатни ясли, а по-късно и детски градини, разкриване на общинска детска кухня, приют за бездомните кучета, отстояване интересите на гражданите.

"Коалицията ще издигне и листа за общински съветници, която вече е наредена на 60-70%. Ще има предложения и за кметове на част от селата в общината, а където няма, ще подкрепи стойностни хора, готови „да се опълчат на местните феодали“, цитирам.