/ Тина Соколова
Само две партии са регистрирали застъпници в Пазарджишко
101626
Само две партии са регистрирали застъпници в Пазарджишко
  • Само две партии са регистрирали застъпници в Пазарджишко
"Срокът за регистрация на застъпници от политическите партии за изборния ден в неделя изтича днес", припомни председателят на Районната избирателна комисия в Пазарджик адвокат Георги Добрев. Документи ще се приемат до 17:00 часа в канцеларията на комисията в сградата на общинската администрация.

148 секции разкриват в Пазарджишко за евроизборите

До момента само две партии са регистрирали свои застъпници, като едната е от парламентарно представените, а другата е подкрепила независим кандидат. Това не е задължително, тяхно право е, припомни Добрев. Застъпниците не са обвързани с конкретни секции, могат да наблюдават как протича вотът във всяка от тях в региона и да следят за евентуални нарушения.

В Пазарджик представят всички Тодор Поповци, за да няма „дубликати“ на местния вот

За изборите в Пазарджишко са разкрити 365 секции, три от които са подвижни - за хора с тежки увреждания. В 105 ще бъде организирано машинно гласуване, като вотът от машините ще се зачита в резултатите. И в самия изборен ден трудно подвижни хора, които са пропуснали да подадат заявление да ги посети мобилна секция, могат да поискат да бъдат превозени с транспорт на общината до секцията, където са регистрирани.

Чуйте повече от Георги Добрев в следващото аудио: