/ Тина Соколова
В Пазарджик представят всички Тодор Поповци, за да няма „дубликати“ на местния вот
101079
В Пазарджик представят всички Тодор Поповци, за да няма „дубликати“ на местния вот
  • В Пазарджик представят всички Тодор Поповци, за да няма „дубликати“ на местния вот
"Среща, на която публично ще бъдат представени всички адаши по име и фамилия на пазарджишкия кмет Тодор Попов, предстои още следващия месец в областния град".

Разкриват нови 1 500 работни места в Пазарджик

Това съобщи той пред медии, като обясни, че иска хората да знаят кои са другите Тодор Поповци и да не се получават нелепи ситуация като видяната на предишните местни избори.


Припомняме, че тогава в Пазарджик изненадващо беше издигнат кандидат за кмет, който се казва Тодор Веселинов Попов. Скоро се разбра, че той е малограмотен ром, роден в Септември и формално заведен на адрес в пазарджишкия квартал „Изток“.

Община Пазарджик очаква 2 220 000 приходи от имоти

Целта на номинацията му беше да отклони гласове, а парадоксът е, че успя да постигне по-добри резултати от тези на бившия областен управител Трендафил Величков, общинските съветници Цанко Бангьозов и Малина Златева, както и от адвокат Мирослав Василев.

Никому неизвестният дотогава безработен бедняк привлече 3,75 на сто от бюлетините само заради съвпадението на името и фамилията си с тези на Тодор Попов. След което - естествено - изчезна така както се бе появил.


Градоначалникът за пореден път окачестви веселата и глуповата на пръв поглед история като обидна и за себе си, и за гласоподавателите. И увери, че няма да допусне отново подобно нещо.

Чуйте повече за необичайната среща от Тодор Попов в следващото аудио.