/ ThinkStock/Getty Images
Разкриват нови 1 500 работни места в Пазарджик
100970
Разкриват нови 1 500 работни места в Пазарджик
  • Разкриват нови 1 500 работни места в Пазарджик
Нови близо 1 500 работни места ще бъдат разкрити в Пазарджик, съобщи кметът на града Тодор Попов. Те са в новопостроени бази на две компании от автомобилостроителната индустрия, които са сред най-новите и най-мащабните чуждестранни инвеститори в града.

Пункт за рециклиране разкриват на „Тортата“ в Пазарджик

Едната върви към приключване на първия етап от изграждането на складово-логистична база с площ 5 000 кв.м. През миналата година фирмата е купила парцел от 82 000 кв.м, в който предстои разширяване на базата до почти 42 000 кв.м, като за втория етап се очаква да приключи до средата на следващата година. В обектите ще се трудят над 1 000 човека, като само след първия етап ще бъдат наети повече от 400.

Община Пазарджик очаква 2 220 000 приходи от имоти

Предстои приключването на строително-монтажните работи и на нови сгради с производствени мощности към новоразкрит завод за авточасти в индустриалната зона на Пазарджик. С това компанията ще увеличи производствената си площ на 23 000 кв.м и планира назначаването на нови 1000 служители още до средата на лятото.

За предпочитане е новонаетите да са от Пазарджик, но ако не се намерят, има готовност да бъдат назначени и хора от други селища. Едната фирма е купила закритото преди години училище в Добровница, в чиято сграда смята да направи общежитие.