/ БГНЕС
Кметът на Пазарджик Тодор Попов
101263
Кметът на Пазарджик Тодор Попов
  • Кметът на Пазарджик Тодор Попов
Общо 148 секции ще бъдат разкрити в Пазарджишка община за изборите за Европарламент на 26 май, съобщиха от местната администрация. 94 от тях ще са в града, включително три в Областната и Психиатричната болници и в Затвора. Останалите 54 ще са в селата.

В Пазарджик представят всички Тодор Поповци, за да няма „дубликати“ на местния вот

До 15 април ще бъдат изнесени избирателните списъци и ще се разбере колко души имат право да гласуват. Същата дата е и срокът за подаване на заявления от граждани на ЕС с право на продължително пребиваване в страната ни.


От 16 април започва приемът на всички заявления, свързани с вота. До 11 май се приемат такива за гласуване по настоящ адрес, както и на друго място – за кандидатите за евродепутати, членовете на централната и районните комисии, както и наблюдателите. Същият срок е даден на хората с увреждания да поискат да гласуват в подвижна избирателна кутия.

Разкриват нови 1 500 работни места в Пазарджик

Отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци може да се заяви до 18 май. Справка за мястото си на гласуване всеки гражданин може да направи на безплатен телефон 0800/ 18-80-9 и в Центъра за гражданска регистрация. 


На 18 април от 16:00 часа в Кметската зала на Община Пазарджик са насрочени консултации за постигане на съгласие и изготвяне на предложение до Районната избирателна комисия в Пазарджик за съставите на секционните комисии. Заповедта за това вече е качена на сайта на Община Пазарджик.

Чуйте повече за предстоящите избори от кмета на Пазарджик Тодор Попов.