Родители искат 26 000 лева за пострадало в детска градина дете

/ netinfo
Родители на пострадало в детска градина в Панагюрище дете претендират за обезщетение от 26 000 лева. Делото е заведено пред Окръжния съд в Пазарджик. Първото открито заседание е днес от 10:00 часа.

Съдят дядо, обвинен, че нападнал и заплашил с убийство учителката на внука си

Спорът е продължение на скандала с насиненото момченце, което тогава е на 2 години и 3 месеца, в детска градина „Пролет“. Още след първия си ден в групата било с насинени лице, шия и уши. Бащата на Кристиян - Георги Налбантов, разпространи снимки в социалните мрежи и обвини учителката Павлина Ерова за инцидента.


Семейство съди учителка, обвинена в побой над дете

Мъжът публично оповести, че ще съди педагожката, но не за парична компенсация, а за да понесе отговорността си по Наказателния кодекс. Скоро след това бе заведено дело срещу Ерова в Районния съд в Панагюрище за 5 000 лева.

Изненадващо семейство Налбантови не се явиха още на първото заседание и то беше прекратено. Новият иск е заведен срещу учителката и градината, които да платят солидарно претендираните 26 000 лева.


Съдът прекрати делото за битото дете в Панагюрище

Междувременно сочената за виновна се оплака, че е била нападната от дядото на момчето - Красимир Налбантов с шамари и заплахи за убийство пред очите на колегите й и децата в градината. Прокуратурата повдигна обвинение срещу мъжа и той получи 6-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок. Това решение на районните магистрати в Панагюрище е обжалвано, предстои разглеждането му на втора инстанция.