/ Thinkstock/Getty Images
Проверката по сигнала за бой на дете в детска градина "Пролет" в Панагюрище е поета от Окръжната прокуратура в Пазарджик, научи Дарик от свои източници.
 
Съмнения за бой в детска градина: Родител взе детето си със синини (ВИДЕО)

До момента в детското заведение са извършени проверки от Регионалното управление по образованието и от Община Панагюрище. Резултатите обаче няма да бъдат оповестявани, докато не приключи работата на прокурорите.
 
По информация на Дарик са установени пропуски при управлението на градината. Засега обаче не се уточнява дали са в организацията на работа или финансови. По силата на съвпадение преди сигнала е направена инвентаризация на активите, като повод за нея е станало единствено предстоящото пенсиониране на директорката.
 
Скандалът се разрази в началото на септември, след като Красимир Налбантов от Панагюрище разпространи в социалните мрежи снимки на насиненото си момченце. Синът му посещава една от групите. Този ден детето плачело и разказало, че е бито. Според хора от персонала обаче момченцето е ухапано от друго, по-голямо дете.
 
Родители в подкрепа на учителката, обвинена в побой над дете в Панагюрище

По-късно родители събраха подписка в подкрепа на екипа на детското заведение.
 
След взаимни обвинения в медии семейството на детето е завело иск срещу директорката и учителката. Те от своя страна съдят Налбантови за клевета.