/ netinfo
Започва процесът срещу дядото на детето, което беше взето насинено от детска градина „Пролет“ в Панагюрище на 5 септември м.г. Подсъдимият Красимир Налбантов е обвинен, че е нападнал заподозряната в побой учителка Павлина Ерова и се е заканил да я убие. Първото заседание по делото е от 9.30 ч.
 
Семейство съди учителка, обвинена в побой над дете

Инцидентът стана скандално известен, след като бащата на момченцето - Георги Налбантов, публикува в социалните мрежи снимки на жестоко насинения си син. Последваха взаимни обвинения. Близки на момченцето бяха убедени, че побоят е нанесен от Павлина Ерова. Тя пък разказа, че не е докосвала детето, а при опит да даде обяснения за случилото се е ударена и заплашена с убийство от дядо му.
 
Съдът прекрати делото за битото дете в Панагюрище

Бяха заведени и две съдебни дела. Едното - по граждански иск от майката на малкия Краси - Грета Радивчева, срещу учителката, беше прекратено още след първото си заседание в края на март. Причината - не се явиха нито ищцата, нито неин адвокат, без уважителни причини.
 
Второто е за престъпление от общ характер, по внесен от Районната прокуратура обвинителен акт. Павлина Ерова е конституирана като частен обвинител и граждански ищец.
 
И прокурори проверяват сигнал за бой в панагюрска детска градина

Междувременно се разбра, че тя е напуснала работа по свое желание и очаква момента, когато ще има право да се пенсионира - през май навършва изискваната по закон възраст.