/ БГНЕС
Разкриха крупна взломна кражба на 20 000 лв. от магазин в Асеновград, съобщиха от МВР.

МВР

На 2 декември към 6:00 часа сутринта, на тел. 112 постъпил сигнал за отнети около 20 000 лв. от оборота на хранителен магазин. Незабавно на местопроизшествието са изпратени служители на районното управление и колегите им от пловдивския отдел “Криминална полиция”.

Откраднаха 11 000 лева от касата на ресторант в Двореца в Балчик

При извършения оглед екипите установили, че сумата е открадната от взломена каса, монтирана в офис към търговския обект, а в помещението извършителите са влезли през прозорец с помощта на стълба.

МВР

Освен парите, били отнети и записващо устройство и 20 стека цигари от различни марки. Веднага стартирали оперативно-издирвателните действия, в рамките на които бил извършен и анализ на предоставени записи от камерите на Агенция пътна инфраструктура и сектора за видеонаблюдение към оперативната дежурна част на дирекцията.

МВР

Така криминалистите успели да засекат автомобила на извършителите, а по обяд да задържат и самите тях. В полицейския арест са отведени 54-годишен варненец и пловдивчани на 45 и на 35 години.

Задържаха крадец, отмъкнал 14 000 лева от дом

И тримата са с богато криминално минало и осъждани, известни за касоразбивания и взломни кражби. В хода на извършените претърсвания са иззети маски, отвертки, щанги - тип „кози крак“, радиостанция, 15 хиляди лева и други веществени доказателства. 

МВР

С постановление на Районна прокуратура-Асеновград мъжете са привлечени като обвиняеми, а мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.