/ Агенция
Продължават ремонтните дейности на близо 28 км от третокласния път Първомай-Асеновград, в участъка от Асеновград до село Дълбок извор, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Агенция

ВиК дружеството приключи полагането на новите водопроводни тръби в село Козаново и това позволява да се подновят строително-монтажните работи по пътната настилка.

Започва ремонтът на близо 28 км от пътя Асеновград - Дълбок Извор

Срокът за завършването им е 30 септември. В участъка от село Козаново до Асеновград до момента са изпълнени земни работи. В отсечката от село Дълбок Извор до село Патриарх Евтимово е положен неплътен пласт асфалтобетон - биндер.

Агенция

Между селата Патриарх Евтимово и Козаново са извършени земни работи, почистена е крайпътната растителност, за осигуряване на видимост на шофьорите, ремонтирани са водостоци и предстои ремонт на настилката.

АПИ планира ремонтиране на 3 хиляди километра пътища за 2022 г.

Участъкът да бъде с нова хоризонтална маркировка, знаци и ограничителни системи /мантинели/ за подобряване на безопасността на пътуващите.

По време на ремонтните дейности пътят е напълно затворен за движение и трафикът преминава по обходен маршрут през Асеновград-Тополово-Поройна.