/ iStock/Getty Images
На 18 май започва текущият ремонт на близо 28 км от път ІІІ-667 Първомай - Асеновград в участъка от Асеновград до с. Дълбок Извор, на територията на област Пловдив.

Отсечката преминава през с. Козаново, с. Патриарх Евтимово и с. Дълбок извор. Третокласното трасе е основна пътна връзка на населените места в общините Асеновград и Първомай, съобщават от АПИ.

За изпълнение на ремонтните работи ще бъде спряно движението на всички моторни превозни средства по третокласното трасе. Трафикът ще преминава по обходен маршрут: Асеновград - Тополово - Поройна.

Текущите ремонтни дейности, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в Пловдивска област, включват подмяна на пътната конструкция чрез премахване на старата настилка, полагане на нови асфалтобетонови пластове, подмяна на бордюри в населените места, профилиране на банкети. Отсечката ще е с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Към момента фирмата-изпълнител започна дейностите по разчистване на сервитута на пътя.

Строителните работи са за 31 млн. лв. и са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Предвижда се ремонтът да завърши до 30 септември.