Пожар в борова гора в село Михилци, община Хисар. За това съобщават от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив.

Пожар в Карловско вдигна на крак огнеборците

Най-вероятно огънят е тръгнал от сухи треви. 6 екипа огнеборци са на терен: служители на службите в Хисар, Карлово, Първа, Четвърта, Раковски и Стамболийски. В района, близо до горящите треви и дървета, минава магистрален електрически далекопровод, като има вероятност пожарът да е причинен и от късо съединение на съоръжението.На мястото се намира и кметицата на Хисар - Пенка Ганева заедно с представители на ДГС Хисаря. Събират се доброволци. РДПБЗН Пловдив е пуснала искане за облитане с хеликоптер. Водоноска от Хисаря ще бъде използвана при необходимост за зареждане. Теренът е труднодостъпен за автомобили, а пътят до мястото е обрасъл с растителност.Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили се включват в гасенето на огнената стихия, съобщиха от Министерство на отбраната.

По искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и с разрешение на министъра на отбраната 37 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово участват в гасенето на огъня на терен.