Четири екипа пожарникари гасиха горящо жилище в квартал "Кючук Париж" в район "Южен" в Пловдив. Пожарникарите извадиха от апартамента дете и се опитаха да му окажат първа помощ, но пристигналият медицински екип констатира смъртта му, съобщиха от пресцентъра на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив.

Според информацията, постъпила при подаване на сигнала в 12:15 часа, в апартамента на осмия етаж в жилищен блок са се намирали възрастна жена и дете. Пожарът е потушен. 

Възрастната жена, пострадала при пожара, е настанена в Клиниката по токсикология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив, съобщиха от лечебното заведение. Тя е в увредено общо състояние с опасност за живота. "Предприети са всички лечебни детоксични методи за нейното стабилизиране, но прогноза за изхода от интоксикацията е рано да се даде", коментира началникът на клиниката проф. д-р Светлан Дерменджиев.

През изминалото денонощие пожарникарите са загасили 176 пожара в страната, съобщиха по-рано от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР, на своя сайт. 
Ирина Шопова/БТА