/ iStock/Getty Images
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем младеж на 19 г. за трафик на мигранти, съобщиха от обвинението.

Хванаха нелегални мигранти на пътя Бургас-София

На 1 април в Карлово, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал чужденци - 62 граждани на Афганистан, всички мъже, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на моторно транспортно средство - товарен автомобил и по отношение на повече от едно лице. 

Полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил, управляван от обвиняемия. В каросерията на колата служителите на МВР открили 62 мъже, граждани на Афганистан.

Установено е, че чужденците влезли в България от Турция през „зелена“ граница и стигнали до района на Карнобат, откъдето били качени в товарния автомобил. Водачът е трябвало да ги откара до София, за което му било обещано да получи заплащане.

Задържаха мъж в Бургас, превозвал незаконно петима мароканци

Младежът е бил задържан за срок до 72 часа. На 4 април прокуратурата е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение - постоянен арест спрямо него.

Районен съд-Карлово е определил „гаранция“ от 2000 лева. Районната прокуратура в Пловдив внесе протест спрямо определението на съда за наложената мярка за неотклонение.

Разследването по случая продължава. Чужденците са настанени в миграционен център.