Последно: Само две общини в Смолянско удължават ваканцията за учениците си
Последно: Само две общини в Смолянско удължават ваканцията за учениците си / Дарик архив

Само две общини на територията на област Смолян удължават ваканцията за учениците си. Това са общините Смолян и Баните, във всички останали осем района, днес се възобновява учебният процес. В Смолян, съгласно заповед на кмета Николай Мелемов, ваканцията се удължава до 11 януари (сряда), като учебният процес стартира в четвъртък - 12 януари. Причините са очакваните ниски температури и превенция срещу грипа. В Баните неучебен ден е само днес за СУ "Хр. Ботев", тъй като няма възможността да бъдат извозени пътуващите ученици от съставните селища.

Нормален учебен процес ще провеждат всички училища в общините Борино, Девин, Доспат, Златоград, Мадан, Рудозем и Чепеларе, информират от Регионалното управление на образованието в Смолян.

Вчера темата с удължаване на ваканцията бе една от най-коментираните, като се появяваха противоречиви информации. Първоначално, всяка община по отделно съобщи за намеренията си, след което се появи информация на страницата на Министерството на образованието, в която се твърдеше, че се удължава ваканцията за всички учебни заведения на 9 януари. В края на деня обаче, от Регионалното управление на образованието уточниха, че няма такава заповед и всяка община решава, как и кога да възобнови учебния процес.