Удължават ваканцията на учениците до сряда
Удължават ваканцията на учениците до сряда / дневник

Ваканцията в училищата в Пловдив продължава до сряда включително (11.01.) заради ниските температури и заледяванията. Решението беше взето днес от оперативния щаб към кмета на общината Иван Тотев. Това потвърди зам. кметът по образование Стефан Стоянов.

От Общинския оперативен щаб аргументираха решението си с прогнозите за очаквани много ниски минусови температури, придружени със силен вятър, възможността за снегонавявания на входно-изходните артерии, както и повишената заболеваемост от грипни и респираторни заболявания.

Решението на щаба бе взето след обсъждане на прогнозите за времето и невъзможността да се предвиди ситуацията, която може да възникне с движението на градския транспорт и достъпа до учебните заведения. При температури под минус 15 градуса се случва сутрешни пропуснати курсове на автобусите. Подобна ситуация не може да се предвиди още повече, че заради силните пориви на вятъра се образуват снегонавявания на входно-изходните артерии и е необходимо малко време да се почистват сутрин. Това затруднява достъпа и ще доведе до нарушаване на учебния процес, стана ясно на заседанието на Оперативния щаб.

Второто решение, което взе Оперативният щаб е, да се подпомогнат училищата с подготовката на дворовете. Тези три дни ще се използват за  привеждането на училищните в дворове в добро състояние.

Удължават ваканцията на учениците до сряда
netinfo
До 11 януари, включително, се удължава ваканцията на училищата и в община Смолян.

Дните до сряда се обявяват за неучебни заради ниски температури и като мярка за превенция на грипа, съобщи кметът на община Смолян Николай Мелемов.

Учениците трябва да са в клас на 12 януари /четвъртък/.

От 9 до 11 януари няма да има учебния занятия и в област Пазарджик, както и общините Куклен, Родопи, Марица, Садово и Стамболийски.

Два дни пък е допълнителната ваканция за учениците в общините Карлово, Лъки и Асеновград.