калашник
калашник / vbox7
Няма да се образува досъдебно производство, относно арестувания вчера при зрелищна акция 19-годишен младеж, който се движеше с бутафорен автомат „Калашников“ в Смолян.

На този етап нямаме никакви данни за извършено престъпление. Момчето е освободено още вчера от ареста“, коментира пред Дарик районният прокурор на Смолян Георги Карпаров.

Според информация от държавното обвинение сигналът, станал повод за зрелищната акция пред едно от учебните заведения в Смолян е бил подаден от гражданин, който видял  абитуриента да позира с автомата, а от своя страна полицията е реагирала.

„Относно газовия пистолет, всеки пълнолетен може да си го закупи, като изискването е да бъде регистриран в полицията. Ако няма такава регистрация, то той подлежи на административна санкция“, добави Карпаров.

Според запознати, бутафорното оръжие няма нищо общо с истинското, като дори на мястото на цевта е била сложена дървена пръчка. Абитуриентът е ученик в професионалната гимназия по икономика „Карл Маркс". Той бил задържан буквално минути преди церемонията по изпращането. Марин нямал агресивни прояви в училище, той бил и член на сдружение „Родопски хайдути".