Майката на жестоко убития Димитър Малинов от Цалапица настоява уволнените полицейски директори да бъдат подведени под наказателна отговорност.

След приключилата проверката, назначена от вътрешния министър Калин Стоянов, за действията на полицейските органи във връзка с извършено в село Цалапица убийство, стана ясно, че са установини съществени пропуски и нарушения на нормативните изисквания, довели до напускането на страната на установения като извършител на убийството. Не са открити данни за прикриване на случая или прояви на протекция спрямо двамата братя, съпричастни към престъплението, посочват от МВР.

Заради случая в Цалапица, във връзка с проверката, са образувани три дисциплинарни производства. Едното от тях е срещу бившия директор на ОДМВР - Пловдив, старши комисар Васил Костадинов, което е приключило с издаването на заповед за уволнение. Другото е срещу главен инспектор Ангел Керпиев – началник на РУ – Стамболийски, приключило също с наказание "уволнение". Третото е срещу инспектор Дамян Капов от група „Криминална полиция“ към РУ – Стамболийски, който е временно отстранен от длъжност, докато не приключи дисциплинарното производство.

Доклад на МВР: Има съществени пропуски на полицията около убийството на Митко от Цалапица

„Разследването е забавено от самото начало. До тук ли ще спре всичко – с три уволнения? Ако началник на едно РПУ не знае какво се случва там, това говори лошо, но ако знае и не прави нищо, говори още по-лошо. Трябваше да извикат първо Рангел Бизюрев на разпит. Той лети за Германия на 24 юли сутринта. Бил е на море, прибрал се е, събрал си е багажа и си е заминал. След като на 22 юли сме подали сигнал, че е искал да бие сина ми на 19 юли”, заяви майката на убития младеж, предава NOVA.

По думите ѝ протестите в града ще продължат.
NOVA