/ Община Пловдив
„Общинска охрана“ и полицаи предотвратиха изхвърлянето на голямо количество боклук до Марица, съобщиха от община Пловдив. 

Прокуратурата ще проверява фабрика, близка до кмета на Стамболийски, за замърсяване на Марица

Мъж и жена са били заловени вчера, докато изхвърлят строителни и битови отпадъци на улица „Крайречна“ до река Марица. Те са опитали да изхвърлят боклук, който е бил натоварен в два големи буса, уточни директорът на ОП „Общинска охрана“ Димитър Палашев.

При рутинния обход на рисковата зона служители на общинското звено, което следи за спазване на обществения ред в града, са ги засекли в момент на изхвърлянето.

Община Пловдив

На двамата нарушители съставихме акт. Наредбата за опазване на околната среда на територията на община Пловдив предвижда глоба между 300 и 800 лева в зависимост от количеството на боклука, който се опитват да изхвърлят“, посочи Димитър Палашев.

Басейнова дирекция-Пловдив: Това е най-тежкото замърсяване на Марица от десетилетия

Продължават всекидневните проверки на служителите на "Общинска охрана" 
и районните управления на МВР за незаконно изхвърляне на строителни отпадъци или горене на боклук на нерегламентирани места.

Телефоните, на които хората могат да сигнализират за нередности, са: Пловдивски общински инспекторат – 032625650, 032/625660, 032/633323; „Зелен телефон“ 6-111; както и на РИОСВ на: 032/ 643-245.