Троян се рекламира в Швейцария по повод 24 май
Троян се рекламира в Швейцария по повод 24 май / netinfo

Община Троян ще участва в най-мащабната изява, организирана от посолството на България в Швейцария по случай 24 май, съобщиха от администрацията. Събитието ще се състои в столицата Берн, където ще присъстват президентите на двете държави, на Федералните швейцарски власти и правителството на Кантон Берн. Сред поканените от посолството ни в Швейцария са кметът на Троян Минко Акимов и експерти от администрацията. Те ще участват в тържествата по повод празника, чиято идея България да стане по-близка и по-позната в Швейцария.

Троян е сред градовете, които имат от дълги години активни контакти в различни области с побратимените градове Кандерщег и Остермундиген от Кантон Берн. В дните от 23 до 25 май Община Троян ще участва в празника наред с други общини, български институции и издателства с малък павилион, където ще бъдат изложени рекламни материали и характерни произведения от района - занаятчийски стоки, сувенири и троянска сливова ракия.

Участието на община Троян в тази изява ще даде възможност за осъществяване на добри контакти със швейцарските общини, възможности за туристически обмен и евентуално участие в Асоциацията "България - Швейцария" с последващи икономически контакти.