/ iStock/Getty Images
Продължава тестването на контактните в предприятието, в което откриха огнище на заразата
В Областната администрация се обсъжда затваряне на най-голямото село в община Плевен - Буковлък. Четири от заразените шивачки са именно от него и са имали контакти с неограничен брой хора. Кметът на селото Росен Русанов предложи то да бъде поставено под 14-дневна карантина.

Петима излекувани от коронавирус в Плевен от началото на пандемията

Към момента заразените в шивашкото предприятие са 24. Всичките 100 работнички ще бъдат изследвани по PCR метода. Ще има и мобилно тестване в село Буковлък. 

В Плевен са установени 32 нови случаи с коронавирус от 15 април досега.
Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в града д-р Атанас Гарев.

Огнище на коронавирус в цех с 900 служители в Плевен (ВИДЕО)

Той посочи, че петима са настанени в болница. От тях една жена е стабилизирана в реанимацията, останалите четирима пациенти са в добро състояние. Всички останали вирусоносители са поставени на домашно лечение и под карантина, подчерта д-р Гарев. Те засега са без симптоми за заболяването, уточни той.

По думите му, по настояване на РЗИ-Плевен в шивашкото предприятие „Ветрен“ цехът, в който е открита заразата, и в който работят 100 работници, е затворен. По преценка на ръководството на завода от днес е затворено цялото предприятие, което е с 920 работници, за две седмици, с цел запазване тяхното здраве и прилагане на стриктни противоепидемични мерки и дезинфекция.

Трима души нарушиха карантината си в Плевенско

"Продължава тестването на контактните в предприятието",
добави д-р Атанас Гарев.
БТА