болница Плевен
болница Плевен / dariknews.bg
259 нови проби са взети в града
В Плевен са излекувани петима от коронавирус в Университетската болница "Д-р Георги Странски" от началото на епидемията досега, Момчил Цветков - говорител на лечебното заведение. Четирима от оздравелите са мъже на възраст 27, 61, 69 и 62 години и една жена.

В момента в университетската инфекциозна клиника продължава лечението на един мъж със заболяване Ковид - 19, който е в добро състояние, каза още Цветков. Болницата разполага с нужния персонал, има екипи, които се грижат за заболелите в условията на пандемията. Медиците се тестувани редовно, а клиниката приема заразените с това заболяване през отделен вход.

"Ние бяхме тези, поели първия удар от невидимата заплаха Ковид - 19 в България, които в процеса на работа и под небивало напрежение разработихме алгоритми, по които днес много лечебни заведения приемат и лекуват такива пациенти, изтъкна директорът на болницата", доц.д-р Цветан Луканов.

Във връзка с разпространението на коронавируса у нас към момента по данни от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен са взети за изследване в референтна лаборатория 259 проби. От тях са потвърдени с положителен резултат за област Плевен 9, а под карантина са поставени 740 лица. Трима, при които е установена заразата, са на домашно лечение и не са приемани в болница.
БТА