МВР и ДАНС иззеха 3 кг злато и документи за над 2,5 млн. долара от ромска фамилия
МВР и ДАНС иззеха 3 кг злато и документи за над 2,5 млн. долара от ромска фамилия / archive.dariknews

На 3 януари 2014 г. бе проведена съвместна акция на ДАНС, МВР и Окръжна Прокуратура - гр. Плевен в град Долни Дъбник.

От пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че от три адреса, собственост на ромска фамилия, са иззети три луксозни леки автомобила - AUDI Q7 и два Mercedes 63 AMG, на стойност около 350 000 лв. Иззети са още около 3 килограма златни накити и златни монети на стойност около 150 000 лв и пари в брой, както и писмени документи - извлечения от банкови документи, договори за покупко- продажба на луксозни автомобили.

В хода на разследването до настоящия момент е установено че пет лица от ромската фамилия за периода 2010-2013 г., чрез банкови преводи от две юридически и петнайсет физически лица от Палестинска окупирана територия са получили около 2 500 000 щатски долара. Към настоящия момент са задържани три пълнолетни лица, на които ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража". Окръжна Прокуратура - гр. Плевен ще им повдигне обвинения за „пране на пари" и престъпления против данъчната система на Република България.

Акцията е проведена по образувано досъдебно производство през юни 2013 в Окръжна Прокуратура - град Плевен за "пране на пари".

В началото на следващата седмица на специална пресконференция ще бъдат изнесени подробностите по случая.