bolnica love4
bolnica love4 / archive
Пет частни фирми вдигнаха запорирани средства по сметките на Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Ловеч, в размер на 300 хил. лв., съобщават от там. Към момента от „Кардиолайф” - независимо от декларираното устно уверение, не са вдигнали наложения от тях запор, който изцяло ще изчерпи изработения финансов ресурс от лекарите през октомври и ще доведе до невъзможност за изплащане на възнагражденията на персонала в обещаните срокове, обяснява Даниела Коларова, председател на съвета на директорите на болницата.
 
„Ръководството на здравното заведение е твърдо решено да намери изход от ситуацията с изплащане на заплатите на лекарите и медицинския екип на лечебното заведение, но това ще отнеме още малко време. Ако запорираните средства бъдат освободени, както е обещано в проведена среща преди дни, това ще стане веднага, а не със закъснение”, допълни Коларова. Тя подчерта, че за обществената отговорност, която ще проявят от „Кардиолайф”, ръководството на болницата е предложило решение за финализиране на финансовите им взаимоотношения.
 
Към момента в ловешката болница са изплатени забавените заплати за юни и 40 % от юли, като изработените средства за октомври са достатъчни да покрият заплатите за юли и август.