darva
darva / dariknews.bg
9823 заявления за отпускане на целева помощ за отопление са постъпили в Регионална дирекция Социално подпомагане – Плевен за новия отоплителен сезон като към момента издадените заповеди за отпускане на средствата са 7870.
Това информира Светлана Георгиева – директор на Регионална дирекция социално подпомагане – Плевен.
Тя припомни, че приемът започна на 1 юли и ще продължи до 31 октомври. Задължително в молбата се попълва горивото, което искат да ползват потребителите и в случаите, когато хората се отопляват на ел. енергия, трябва да се посочи клиентски номер. Целевата помощ се отпуска за период от 5 месеца, като право на ползване имат лицата и семействата, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца преди подаването на заявлението, е по-нисък или равен на диференцирания монимален доход за отопление. Светлана Георгиева обясни,  че основа за определянето на този доход е герантираният минимален доход, който от месец януари 2018 г. е в размер на 75 лева.   
Месечният размер за целевата помощ за отопление за предстоящия отоплителен сезон е 74.73 лева на месец като за пет месеца е малко над 374 лева.