130 първокласници прекрачиха прага на НУХристо Ботев-Плевен
130 първокласници прекрачиха прага на НУХристо Ботев-Плевен / archiv.DarikNews

На 16 септември 130 първокласника, заедно със своите родители и близки усетиха трепета на първия училищен звънец в НУ"Христо Ботев" в Плевен.

130 първокласници прекрачиха прага на НУ"Христо Ботев"Плевен
netinfo

Възпитаници на училището поднесоха на многобройните гости празнична програма.

130 първокласници прекрачиха прага на НУ"Христо Ботев"Плевен
netinfo

След това под звуците на националния химн в изпълнение на Общинския духов оркестър, беше издигнат националния флаг.

"Тази есен вратите на НУ"Христо Ботев" се отварят празнично за да посрещнат малки и големи ученици в обновени класни стаи, оборудвани със съвременни технически средства и мултимедия, озеленен училищен двор с нова ограда и библиотека с нови 20 компютъра", каза в словото си директорът на училището Цветелин Горанов.

130 първокласници прекрачиха прага на НУ"Христо Ботев"Плевен
netinfo

"Необикновен и неповторим е всеки миг в училище. Всеки ден е едно ново предизвикателство и едно ново начало. Всеки един от вас с любов и професионализъм гради основите на общото ни бъдеще и нека любовта на децата бъде най-ценния дар за труда ви", обърна се директорът към колегите-преподаватели, а на родителите на първокласниците пожела, този ден да бъде началото на безкрайния празник на реализирани мечти и надежди.

Зам.-областният управител Мирослав Михайлов, който беше специален гост на събитието каза:
"Този ден е наситен с особена тръпка и емоция и съм сигурен, че такива чувства изпитват и най-малките тук - първокласниците и техните родители". Той се обърна към всички възпитаници на училището и призова да бъдат винаги пример за гордост на своите учители и родители. Михайлов посъветва учителите и родителите да запазят по-дълго "детското" у себе си.

Гости на събитието бяха доц. д-р Теодора Вълова - зам.-директор на Педагогическия колеж в Плевен, доц. д-р Пенка Марчева и гл. Асистент Мая Иванова - преподаватели в педагогическия колеж, Йордан Дундаков - началник сектор КАТ-Пътна полиция-Плевен, Генади Динков - експерт в отдел "Образование и култура" в Община Плевен, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, Владимир Гатев - уптавител на туроператорска фирма в Плевен, представители на медиите и бивши преподаватели и възпитаници на училището.

130 първокласници прекрачиха прага на НУ"Христо Ботев"Плевен
netinfo

130-те първокласници в НУ"Христо Ботев" са разпределени в пет паралелки, а общият брой на учениците в началното училище е 470.