/ МВР Кюстендил
Криминалисти от РУ-Дупница са иззели голямо количество марихуана, незаконно притежавано оръжие, боеприпаси и взривни вещества от имот в с. Джерман.
 

МВР Кюстендил


Процесуално-следствените действия служителите на полицията осъществили след период на наблюдение на нива с канабис в землището на селото и имот, собственост на 48-годишен местен жител.
 

МВР Кюстендил


При извършеното претърсване и изземване в новострояща се къща в селото служителите установили етаж, оборудван с въздухопроводи и лампи за отглеждане и сушене на канабис, 2 ловни пушки, зелена листна маса - канабис. При последвал оглед и на лекия му автомобил „Опел“ са открити и иззети над 2 кг канабис.
 

МВР Кюстендил


От наблюдаваната нива са изкоренени 20 корена канабис с дърлжина около 1,8 м, зелената листна маса от растенията е 27,805 кг. Общото количество на иззетия канабис е 42,25 кг. Видът му е установен с полеви наркотест.
 

МВР Кюстендил


В хода на следствените действия са открити 2 малокалибрени пистолета със заличени номера и 68 патрона за тях, в специално изградени тайници са открити 2 пресовки тротил (по 400 г), 21 капсулдетонатора.
 

МВР Кюстендил


За обезвреждането и изваждането от тайниците на взривното вещество съдействие е оказал екип на СОБТ.
 

МВР Кюстендил


48-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа, уведомен е прокурор, започнато е досъдебно производство по случая в РУ-Дупница.
 

МВР Кюстендил