/ iStock/Getty Images
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура-Дупница и защитата на подсъдим мъж на 38 години, обвинен в нарушаване на карантина, съобщиха от прокуратурата.

Пет месеца условно и 10 000 лв. глоба за 19-годишно момиче, нарушило карантината

На 18 март на подсъдимия, след завръщането му от Италия, било издадено предписание от Регионална инспекция на здравеопазването за спазване на задължителна 14-дневна карантина.

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на вируса COVID-19 на територията на страната, той бил задължен да не напуска посочения от него адрес в жк „Бистрица“ в Дупница.

6-месечни условни присъди и по 10 000 лв. глоба за двама пловдивчани, нарушили карантината

Въпреки това, няколко дни по-късно, мъжът нарушил противоепидемичните мерки.
При извършена проверка не бил открит от полицейските служители в дома му. След като бил потърсен по телефон и се върнал, подсъдимият заявил, че „бил при приятел в съседен жилищен блок“.

Той се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено наказание „пробация“ и глоба в размер на десет хиляди лева. През следващите осем месеца той е задължен да се явява пред пробационен служител два пъти седмично.

Година и половина условно и 20 000 лв. глоба за тираджия, нарушил карантината

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.