/ Районен съд - Пловдив

Пловдивският районен съд одобри две споразумения, постигнати между прокуратурата и двама нарушители на карантината с упълномощените от тях адвокати. Осъдените - двама мъже, не са изпълнили задължението си да не напускат дома си или мястото за настаняване, които са посочили, че ще пребивават за посочения в предписанието срок.

Година и половина условно и 20 000 лв. глоба за тираджия, нарушил карантината

Единият осъден пристигнал в България с полет от Дортмунд и в декларацията за задължителната 14-дневна карантина посочил адрес в Пловдив. На 2 април полицейски служители не го открили на адреса. След като близките му го потърсили по телефона, той пристигнал. Първоначално обяснил, че се наложило да придружи съпругата си до зъболекар, а впоследствие, че самият той имал нужда от стоматологична помощ. При направена проверка е установено, че е излъгал и не е посещавал посочения от него зъболекарски кабинет.

Пловдивчанин изпи най-скъпото кафе в живота си

Другият осъден пристигнал в България с полет от Лондон  и в декларацията за задължителна 14-дневна карантина също посочил адрес в Пловдив. На 3 април полицаи от Шесто РУ не го открили там. Майката на мъжа заявила, че синът й напуснал дома им същия ден и й казал, че ако дойдат да го проверяват от МВР, да каже, че е отишъл в Първо РУ. При проверка е установено, че това не отговаря на истината. Междувременно Т. В. се появил на адреса и изразил съжаление за това, че е нарушил карантината си.

Осъдиха две жени в Пловдив за нарушена карантина

Двамата получиха 6-месечни условни присъди, с три години изпитателен срок и глоби от по 10 000 лв.

Мъж отвори заведението си в Пловдив, полицаите го арестуваха


Определенията на съда са окончателни.