/ Николай Наков
Успешен дебют на международната сцена, отчетоха от Академията на Илиян Стоянов и ФК Кюстендил, след турнира за деца Пандев къп в Струмица, Македония. Кюстендилската школа бе представена от 2 отбора.

ФК Кюстендил
личен архив

Децата, родени 2008 година се класираха на 5- то място. Те излязоха като втори от групата си, към големите финали, а на ¼- финалите отстъпиха на бъдещия победител Академия Пандев с 1:4.

В групата си ФК "Кюстендил", родени 2008 година победиха с 5:0 Ню старс от Сърбия, загубиха с 0:5 от Еврофутбол, Скопие и завършиха 2:2 със столичния ДИТ. Кюстендилският тим изпревари софийския по голова разлика в класирането и зае второто място. ДИТ бяха водени от кюстендилеца Адриян Боцев.

ФК Кюстендил
личен архив

Децата на ФК "Кюстендил", родени 2006 година завършиха с равенства и трите си мача в групата, но макар и без загуба останаха трети и играха в малките финали.  Отборът от Кюстендил завърши 2:2 с Евростарс, Македония, 0:0 с ФК "Паричан" и 1:1 ФК "Драчево" от Македония.

Отборът - 2006 г. победи в малките финали Кичево, Македония с 6:0, а на полуфиналите отстъпи с 0:1 от Еврофутбол, Охрид, след автогол.

ФК Кюстендил
личен архив

“Много сме доволни от представянето и играта на децата. Благодарим на родителите и на спонсорите за подкрепата, за да участваме в този силен турнир в Струмица. Организацията бе много добра”, коментираха пред Дарик двамата треньори, които водиха отборите на Пандев къп- Николай Наков и Кирил Мицов.

ФК Кюстендил в Струмица
личен архив

Настроението сред футболистите на ФК Кюстендил от Академията на Илиян Стоянов може да усетите от следващото видео, публикувано в социалните мрежи.
 
 

Kyustendil..

Публикувахте от Ники Наков в 12 март 2018 г.
 

 

Публикувахте от Ники Наков в 10 март 2018 г.
Дарик- Кюстендил