Андрей Радев предаде властта във "Велбъжд" на Илиян Хаджийски
Андрей Радев предаде властта във "Велбъжд" на Илиян Хаджийски / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
За обединение, в името на футбола  и децата, които обичат този спорт в Кюстендил, призова от ефира на Дарик за Югозападна България, бившият президент на ФК “Велбъжд” Андрей Радев.
“Ръководителите на ФК “Велбъжд” Васил Русаков и ФК “Кюстендил” Светослав Григоров трябва да преодолеят личните си противоречия, да направят компромис и да поканят други хора, които да работят и да помогнат на един обединен клуб. Русаков и Григоров са катализаторите на процеса, а решението ще е на членовете на клубовете”, коментира Андрей Радев. Той изрази притесненията си и от липсата на време, защото първенството в Трета Югозападна лига ще започне на 12 август. Това означава, че трябва да има решение на съда за обединението на ФК “Велбъжд” и ФК “Кюстендил” преди 11 август, за да бъдат внесени необходимите документи в БФС, допълни Радев.

“Васил Русаков трябва да си подаде оставката, заради изпадането на мъжкия отбор и, заради преустановеното участие на отбора- юноши старша възраст в първенството. Трудният път за “Велбъжд” е през регионалната група / Четвърта лига / и ще бъде пропусната 1 година. ФК “Кюстендил”- има ли финансовите възможности за участие в Трета лига? Ако не, това означава изпадане още следващата година. Общински съвет също ще трябва да помисли за преразпределяне на парите за футбола”, коментира Андрей Радев. Той се надява на разбирателство и подкрепа от футболната общественост и бизнеса в общината.
 
Дарик- Кюстендил