Спецфинансисти проверяват областта за харчовете за бежанския лагер в Харманли
Спецфинансисти проверяват областта за харчовете за бежанския лагер в Харманли / Dariknews, архив
Спецфинансисти проверяват областта за харчовете за бежанския лагер в Харманли
70132
Спецфинансисти проверяват областта за харчовете за бежанския лагер в Харманли
  • Спецфинансисти проверяват областта за харчовете за бежанския лагер в Харманли

Проверка на Държавния финансов контрол е започнала в Областна администрация Хасково. Контрольорите трябва да проверят харчовете около изграждането на бежанския лагер в Харманли.

Проверява се как са изразходвани 200-те хиляди лева предназначени за изграждането на легара, което се случи по време на предишното ръководство на администрацията. Преди дни вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев коментира, че не е ясно за какво са похарчени тези 200 000 лева и че доказателствата за неблагоприятното състояние, в което е бил лагера след изразходването на парите са приложени към производството образувано от прокуратурата.

Областният управител Кадир Исов също припомни днес, че при пристигането и приемането на първите бежанци в лагера в Харманли, е установено, че условията там не са подходящи и се е наложило допълнително почистване и привеждане на легара в подходящ за живеене вид. На въпрос на Дарик Кадир Исов заяви, че при приемането на поста лично се е запознал с документацията около изразходваните 200 000 лева и не е открил нещо, което да го притеснява.

Освен инспекцията на ДФК в момента в областната администрация тече и проверка на Сметната палата, която обаче е рутинна.