/ Дарик радио, Хасково
измами
100777
измами
  • измами
Разяснителна кампания в рамките на инициативите, посветени на Международния ден в подкрепа жертвите на престъпления - 22 февруари проведе днес полицията в Димитровград. В три пенсионерски клуба униформени припомняха най-разпространените схеми за телефонни измами и как възрастните хора да се предпазят.  
 

Полицията в Хасково започва кампания срещу измамите

Освен класическата схема “Помощ на полицията”, хората могат да се сблъскат и с измамници, които искат да доставят някъде документи или стока, като срещу това обещават на пенсионерите добро възнаграждение. А те често се подлъгват, но така могат да станат съучастници в измамата, предупредиха униформените.
 
Ало измамници задигнаха 34 000 лв. в Хасково

Друг от начините им на работа са заплахи за живота. Не са рядкост и постоянни позвънявания по телефона от различни лица, участници в схемата, които целят да объркат потърпевшите.  

борба срещу измамите в Хасковско
Дарик радио, Хасково

Присъстващите на срещата споделиха, че са се сблъсквали с измамници най-често на домашните си телефони, а общото е, че не се изписват номерата, когато те звънят.

19 000 лв. хвърли на ало измамници 77-годишен хасковлия

"Повечето обаче твърдяха, че не са попаднали в капана им, както и че винаги бързат да затворят телефона. Кампанията върви в цялата Хасковска област", съобщи Нина Николова от МВР-Хасково.
 
Подробности чуйте в звуковия файл: