/ МВР-Хасково
Полицейските служители ще изразят подкрепата си чрез кампания за срещи с хора от третата възраст утре, съобщават от полицията.

Ало измамници задигнаха 34 000 лв. в Хасково

На тях ще им бъдат раздавани листовки и ще им бъдат разяснени класическите схеми за осъществяване на телефонните измами - за отпускане на допълнителни пари към пенсията; за освобождаване на колетна пратка; катастрофа с жертва; спешна операция и популярната в последно време съдействие на полицейски служители. Срещите ще бъдат проведени по пенсионерските клубове и сдружения и по селата. 

19 000 лв. хвърли на ало измамници 77-годишен хасковлия

Това ще е поредната превантивна кампания на служителите от ОД на МВР-Хасково. През лятото на миналата година със съдействието на Общините в областта бяха раздадени 10 000 брошури, предупреждаващи за опасността от измами.

Полицията разкри мним лекар, нови измами в Хасково и Димитровград

В близките дни с подкрепата на Областна управа-Хасково ще бъдат отпечатани и нови 10 000 листовки по темата. Тях полицейските служители ще раздадат до края на месец март, като идеята е да се обхванат всичките над 250 села на територията на областта.

Основната цел е да се обясни и на хората в зряла възраст да проведат разговори, както с възрастните си роднини, така и с подрастващите, с идея да ги предпазят от осъществяването на ало измами.

График за срещи с хората за 22 февруари в Хасково:
  1. Военен стол – 11,30 часа
  2. Читалище в парка на кв.“Овчарски“ – 10 часа
  3. Читалище „Кл.Охридски“, кв.“Дружба“- 10 часа
  4. Читалище „проф.Ас.Златаров“ – ул.“Ст.планина“ – 11,30 часа
  5. Клуб на сдружение „Диабет“2012 на улица „Ген.Карцов“№3 от 14 часа
  6. Клуб в парка на с.Войводово – 10 часа
  7. Читалище до кметство в с.Конуш – 10 часа
  8. Читалище в кметството в с.Въгларово – 10 часа
  9. В зала в кметството на с.Узунджово – 10 часа
На една от дискусиите утре ще присъства и народният представител Евгения Ангелова.

Активна разяснителна кампания с възрастни и самотноживеещи хора ще проведат на 22 февруари и от димитровградското районно управление на полицията по повод Международния ден в подкрепа на жертвите на престъпления.

Срещи с хората от третата възраст са планирани в клуб „Славянски“ от 10 ч., в клуб „Раковски“ от 12 ч. и в клуб „Хан Аспарух“ от 13.30 ч.

Оперативни работници и криминалисти ще разяснят най-разпространените схеми за телефонни измами и ще обясняват как възрастните хора да се предпазят.