/ Thinkstock/Getty Images
50-годишен мъж от елховското село Гранитово е задържан за телефонна измама, станала на 11 май тази година. Тогава, 73-годишна жена от тополовградското село Синапово получила телефонно обаждане от мъж, представил се за лекар.

Нови 3 измами в Димитровград за ден

Той й съобщил, че дъщеря й е претърпяла пътен инцидент и се нуждае от спешна операция. За поставянето на златни пирони, родителката дала на мнимия доктор 6300 лева, който я чакал пред дома й.

Тополовградските полицаи са установили и задържали изманикът, а в процес на издирване е 49-годишна негова съселянка, съпричастна към измамата. Мъжът е направил пълни самопризнания и е задържан в следствения арест на Елхово.

Измамиха 13-годишно момче в Хасково

От полицията в Хасково информираха, че вчера жертва на измамници е станала 69-годишна жена от Кърджали. Тя е дала 7 000 лв.

На 13 септември, в 14:00 часа, неизвестен мъж, представил се за полицай я въвел в заблуждение  по схемата „съдействие на полицията“. Принудил я да пристигне с такси на автобусна спирка на булевард „България“ в Хасково, където да предаде парите. Жената чинно изпълнила инструкциите и дала наличните си средства на мъж на около 60г, слаб, среден на ръст, със сиви дрехи.

Полицията в Свиленград задържа „следовател”, пробвал измама

По същото време в Димитровград е била измамена и 84-годишна жена. Измамник се представил за внука й и поискал пари за изгодно закупуване на климатици. Час по-късно пред дома й на улица „Гео Милев“ пристигнал мъж, представил се за служител на магазин за техника, на когото тя предала 17 000 лева.